viernes, 3 de febrero de 2012

Tenim els polítics que ens mereixem?



Dotze anys després i 4599829 parats després el partit socialista es decideix a escollir el candidat que portarà les regnes del partit decà del Congrés de Diputats. A substituir trobem l’home que per no voler fer enfadar ningú va acabar caient malament a tothom.

Zapatero representa tots els vicis tòpics d’un polític, Zapatero és el polític que promet i no compleix, Zapatero és el president que no accepta la evidència per no perdre unes eleccions, Zapatero és el president que per por a que la gent se li queixi no fa les mesures que mig món li exigeix. L’expresident del govern, com molts, és dels que implícitament prefereix ser vist com a bo, a ser realment bo; és dels que quan pensa en Nelson Mandela o Martin Luther King només veu quan són aclamats, estimats i amb un quòrum colpidor, oblidant que aquest la defensa de les seves idees els va portar a ser odiats i criminalitzats.

Davant tenim dos alternatives l’últim candidat socialista a la presidència del govern, el doctor Pérez Rubalcaba i, per altre banda, la cirereta del pastís de la última legislatura de Zapatero i falsejadora de doctorats Carme(n) Chacón.

La ex-niña de Felipe González s’ha intentat col•locar com la renovació dins el PSOE, i no. No només pel poder que tenia ja anteriorment, sinó perquè de Chacón és la versió 2.0 de la pitjor versió de Zapatero. Chacón amb un tarannà propi de jutgessa universal s’emplena la boca de paraules buides i d’una demagògia lerrouxista. S’enfronta als seus companys del PSC contradient el seu discurs anterior procatalanista dient ara que el pacte fiscal és antisolidari, així com justificant que hi ha qui li diu Carme. Recupera aquella mentida desacomplexada que ja va exhibir en campanya electoral i que tan bé va aprendre del seu mentor Zapatero quan negava una crisis per guanyar unes eleccions.


Tenim els polítics que ens mereixem? bé, demà ho sabrem una mica més.

->Sweet Black Angel dels Rolling Stone

1 comentario:

Frank Bayer dijo...

No l'havia llegit, i n'acabo d'escriure un de l'estil, donant gràcies que la Carmenn passarà a un setantè pla... Però bueno, tot ajuda Ignasi, pensa amb els reptes que tens a la vida i sortirà la frase de "Si la Chacón ha pogut..."