jueves, 10 de noviembre de 2011

Doncs sí!


Comença la campanya electoral i veiem eslògans de tot tipus, alguns de previsibles com el de CiU, alguns de plagiats com el del PP, alguns que dius- sí? Seguro? com el del PSOE i altres de molt irritables com el d’Iniciativa, “...i a sobre hem de callar” Porto dos dies pensant sobre el lema i he arribat a la conclusió que sí, de fet, només faltaria que no calléssiu. M’he permès la llibertat de fer un decàleg dels 10 motius perquè ICV estaria millor calladeta en aquesta campanya:

1. Primer de tot perquè desprès de ser un dels principals encarregats i responsables del desperfilament de capital que s’ha fet a Catalunya durant 7 anys només faltaria que no calléssiu. Arreu del món quan algú es carrega un gerro, o en el vostre cas un país, calla i no dóna lliçons de com arreglar-lo.

2. En segon lloc, sobre l’energia, Catalunya tot i ser pionera ara fa uns 15 anys a l’estat espanyol amb energia verda, ara estem a la cua d’Espanya en aquest aspecte. Durant 7 anys gairebé no s’han instal•lat parcs eòlics, continuem sense tenir cap planta d’energia solar fotovoltaica en tot Catalunya... I ara ens voleu donar lliçons d’un nou model energètic? O sigui si amb 7 anys no heu fet, ni desfet, sí, com a mínim calla.

3. Des de l’any 2005 tan a Catalunya, i fortament a Barcelona on també governàveu, no s’han parat de destruir llocs de treball i ara feu unes propostes surrealistes al voltant de més drets dels treballadors. Primer, quin dret més gran hi ha per un treballador que treballar? No hauríeu de prioritzar dins el vostre programa electoral molt abans que els drets sindicals i contraris a la precarietat algun mecanisme per fer el dret del treball un dret efectiu?

4. En quart lloc, al cap d’uns punts després sobre lo citat en el punt tres apunteu el vostre petit i senzill full de ruta per sortir de la crisis. Un punt que es limita a “apostar per l’economia social” i us quedeu tan panxos. Què reputes és l’economia social?

5. En cinquena posició, una altre gran raó per callar, és que tal i com definiu al vostre web la sectorial d’economia i treball d’ICV està formada per, i de nou cito literalment, “homes i dones del món sindical, de l’economia social i economistes” En serio no teniu cap empresari? Qui penseu que crea els llocs de treball? Benvinguts amics d’Iniciativa el mur ha caigut, Marx ha mort, els empresaris crean riquesa i llocs de treball, si no hi ha empreses hi ha gent que no treballa, si no treballes ets pobre... Benvinguts al segle XXI!

6. En sisè lloc, aquesta ja és personal, si no voleu no calleu però deixeu de ser tan lliberals i pesats amb paraules com “salvatges” o “rància”, paraules que sí o sí sempre les escriviu davant, o bé de “mercats”, o bé de “dretes”.

7. En setè lloc m’irrita molt la posició de animositat que manteniu amb els indignats. Al vostre ideari us definiu com a demòcrates i segurament, això no ho he revisat, “ antifeixistes”. Bé fills, doncs l’acte més anti-demòcrata i feixista dels últims 10 anys a casa nostre ha estat l’atac i agressió als parlamentaris catalans escollits amb lliure sufragi universal, atac que us va afectar a vosaltres mateixos i que sí, va ser dut a terme per un grup que tal com ells deien formaven part dels indignats.

8. En vuitè, ja amb clau més nacional, recordar que aneu a llistes amb un partit que es diu Izquierda Unida que a la resta del estat espanyol va amb una proposta de canvi de la llei electoral que restaria pes als vots de les províncies de Girona, Tarragona i Lleida, i que suposaria una pèrdua de poder dels partits catalans a Madrid.

9. En novè lloc la vostra ambigüitat, amb el que vosaltres dieu, el fet nacional em posa nerviós, si no dius res, millor calla.

10. I en desè lloc perquè abans que continuar amb tota aquesta merda antiglobalització, antipoderosos, anticorbates, antiexcelència a les aules, anti tot, sí, és millor callar.

pd/escoltant let the sunshine in- Aquarius

3 comentarios:

Joan dijo...

Genial!

Totti Bayer dijo...

jajaja, no sabia que al final l'havies penjat, molt bo!

Frank Bayer dijo...

Excel.lent!!