miércoles, 14 de noviembre de 2012

Els actors, aquells intel·lectuals


Toni Cantó, Willy Toledo, Carmen Machí i molts altres actors tenen en comú des de fa uns anys la redacció de manifestos o declaracions públiques davant de qualsevol fet polític de transcendència amb l’agravant  d’autoproclamar-se intel·lectuals.

No tinc rés contra que aquesta gent tingui idees pròpies, igual que crec que un professor de geografia pot ser comunista o un peixater ser liberal. El que fa irritable de les declaracions de tals subjectes és que per la seva condició d’artista l’única aptitud reconeguda que tenen és representar sentiments de personatges ficticis per la televisió o sobre un escenari. Aptitud molt respectable i molt necessària pel desenvolupament cultural de la nostre societat, igual que l’activitat del escombriaire és necessària per la bona higiene de la ciutat, però insuficient per donar receptes universals des de la poltrona de la veritat absoluta mentre es mira per sobre del ombro a la resta de la ciutadania.

Considero que quan un fantàstic actor invita a tota una autoritat acadèmica mundial de la microeconomia, com Mas-Colell, a tornar a repassar uns quants conceptes a la universitat; o quan un altre s’atreveix a dir que aquí a Catalunya ens inventem la independència per tapar les retallades mentre la gent es mor de càncer ja es desacrediten ells mateixos.  És per això que si els intel·lectuals del segle XXI són aquest grupillo d’actors i la regeneració de la societat democràtica ha de venir amb forma d’un dels sectors més subvencionats de l’estat, #nonembé

--> A Soap Boax Opera- Supertramp

No hay comentarios: